НА МЕСТО КАДЕ ДОЈДАВ

Хозе Араухо де Соуза

Од каде дојдов
немаше ништо
од тебе.
И моите очи,
што ги бараа
секогаш беа ладни
и мокро, моите очи.
И во мојата уста
истиот луд крик
врескаше секој ден
и секоја вечер, мојата уста.
И моите нозе
тие секогаш одеа
истите свртени патеки
и нозете ми беа уморни.
Спомените што ги имам
се толку тажни
од каде дојдов
зашто немаше ништо од тебе таму
тоа е со тебе
Не го знам ни начинот повеќе
да се оди до местото
од каде дојдов
да се биде таму
како тебе.

Здраво пријатели.
Јас се викам Хозе Араухо де Соуза, од Бело Хоризонте, Минас Гераис, Бразил, креатор на веб-страниците http://www.professorpoeta.com.br и http://www.contos de sacanagem.com.br и објавувам на македонски и на други јазици. Јас се ставам достапен за секого, преку моите веб-страници или преку е-пошта josearaujodesouza@yahoo.com.br за предлози, критики и мислења што можат да послужат како основа за подобрување на мојата работа.
Веб-страниците http://www.professorpoeta.com.br и http://www.contosdesacanagem.com.br не се спонзорирани и затоа не ми заработуваат пари. Помогнете ми да ги одржувам вака чисти, донирајќи која било сума за нивно одржување, преку сметката 43.725-5 Банко 3608-0 на Банко до Бразил или
купете ги моите е-книги на:

Амазон преку врската
https://www.amazon.com.br/s?k=Jos%C3%A9+Araujo+de+Souza&__mk_pt_BR=%C3%85M%C3%85%C5%BD%C3%95%C3%91&ref=nb_sb_noss

HotMart
http://www.hotmart.com.br

Ви благодарам, од срце.

Deixe um comentário

Preencha os seus dados abaixo ou clique em um ícone para log in:

Logotipo do WordPress.com

Você está comentando utilizando sua conta WordPress.com. Sair /  Alterar )

Foto do Google

Você está comentando utilizando sua conta Google. Sair /  Alterar )

Imagem do Twitter

Você está comentando utilizando sua conta Twitter. Sair /  Alterar )

Foto do Facebook

Você está comentando utilizando sua conta Facebook. Sair /  Alterar )

Conectando a %s