Loveубовта е оган што гори без да гледа

Луиз Ваз де Камјес

Loveубовта е оган што гори без да се види,
тоа е рана што боли, и не чувствува;
е незадоволна задоволство,
тоа е болка што се расплетува без да боли.

Не сака повеќе од тоа да сака добро;
тоа е осамена прошетка меѓу нас;
никогаш не е содржина да се биде задоволен;
тоа е грижа што ја стекнувате ако се изгубите себеси.

Сака да биде врзана со волја;
тоа е да им служи на оние кои победуваат, на победникот;
Нека некој не убие, лојалност.

Но, како може да предизвика ваша корист
во човечките срца пријателство,
Ако е спротивно на самата себе, дали е истата loveубов?

Луис Ваз де Камјес. Комплетни дела. Лисабон: Са да Коста, 1971 година.

Помогнете ми да продолжам да ги објавувам моите книги. Набавете ги на HotMart:

TRAVESSIA

https://go.hotmart.com/U44749191D

https://go.hotmart.com/U44749191D?dp=1

GROSSING

https://go.hotmart.com/C44974415K

https://go.hotmart.com/C44974415K?dp=1

DELES

https://go.hotmart.com/S45259445F

https://go.hotmart.com/S45259445F?dp=1

DELAS

https://go.hotmart.com/V45230745B

https://pay.hotmart.com/V45230745B

OPERAÇÃO MUTUM

https://go.hotmart.com/I45282236I

https://pay.hotmart.com/I45282236I

MUTUM OPERATION

https://go.hotmart.com/T45282779J

https://go.hotmart.com/T45282779J?dp=1

CONSENOR – Uma Utopia Poética

https://go.hotmart.com/W45479018G

https://go.hotmart.com/W45479018G?dp=1

CONSENOR – A Poetic Utopia

https://go.hotmart.com/L45498174M

https://pay.hotmart.com/L45498174M

THEIR (Erotic fiction of their sexual memories)

https://go.hotmart.com/E45331045P

https://go.hotmart.com/E45331045P?dp=1

FROM THEM (Erotic fiction of sexual memories from them)

https://go.hotmart.com/M45318843L

https://go.hotmart.com/M45318843L?dp=1

CRUCE

https://go.hotmart.com/N45907540J

https://go.hotmart.com/N45907540J?dp=1

Deixe um comentário

Preencha os seus dados abaixo ou clique em um ícone para log in:

Logotipo do WordPress.com

Você está comentando utilizando sua conta WordPress.com. Sair /  Alterar )

Foto do Google

Você está comentando utilizando sua conta Google. Sair /  Alterar )

Imagem do Twitter

Você está comentando utilizando sua conta Twitter. Sair /  Alterar )

Foto do Facebook

Você está comentando utilizando sua conta Facebook. Sair /  Alterar )

Conectando a %s