Veus del caos


Mònica de Nazaré da Costa Pereira

Cada dia, abans d’anar a dormir, tanco els ulls i prego a un Déu que no sé reconèixer. Simplement no l’he vist encara. No vam tenir cap mena de contacte, així que no sé com reconèixer-lo. I això em molesta, perquè fa temps que sento que m’està buscant a punt per robar alguna cosa que encara no tinc ni idea de què és. M’ha estat seguint i no sé d’on ve. I ni tan sols perquè ve … Tinc por … Tinc por de tot el que pugui venir darrera. Em temo que no decidirà venir cara a cara amb mi. Tinc por del xoc i el malestar de sorprendre’m. Volia que demà fos un dia diferent. I que la meva casa era diferent. Aquí tot em fa tan fosc … I prim. Jo només sóc pell i ossos. Oh Déu, no vull que em coneguis ara, sóc tan lletja. No em robis ara, perquè no tinc res. Passaré per sota del llit, qui sap que no em troba. No vull que em vegis. I si no em trobo ni darrere ni davant ho tindré. L’espai és tan reduït, de la mida adequada per als meus ossos. El camí serà que Ell s’aparti. Però ara, de quina manera? Em sento inquiet davant la idea de quedar-me sota el llit i no saber de quina manera vindrà.
Cada vegada que prego a Déu em sento inquiet, perquè sento que parlo amb un desconegut que viu corrent pels carrers sense rumb. Quasi boig. Ell o jo. Qui corre més? No ho sé … Un altre dia
una papallona va entrar a la casa i no va poder sortir. Va lluitar per tot el rocker de l’habitació fins que gairebé va perdre els colors. Era blau. Va batre les ales fins a morir. Va morir a la part superior i va caure. La vida sembla curta … Vaig tornar a estar sola. Un dia Diana, abans de deixar-me, va dir que Déu era a les papallones. No ho volia dir. La papallona va deixar de viure, perquè la finestra sempre estava oberta i volia morir al balancí. De vegades crec que Déu no passa per la finestra, perquè la meva casa està molt desordenada. Ningú hi cap. Realment no vull que vinguis aquí, perquè no vull que sàpigues del meu embolic i de la papallona morta. Marxaré de casa. No vull parlar amb ell, avui no, perquè no vull tornar a sentir-me sola.
Sota el llit tinc el meu propi món. Sé que pot
vine i potser no estic mirant el camí correcte, però ara per ara puc mirar cap a un costat i sentir que no tinc por. Sentir que no m’espantarà per darrere i que no vindrà mirant-me fixament. Tinc por de fer-li front. No crec que tingués l’estómac per això. Quan era petita, la meva mare va dir que Déu renyava qualsevol persona que fes les coses equivocades. Però mai no em va ensenyar el que estava bé … Mai no vaig tenir conceptes … Mai no van dictar les regles. Viure massa lliure em fa por, perquè temo que Déu farà el que va fer la meva mare. Quan menys ho esperem, la vida s’acaba. Fins i tot les flors que dormien al jardí han desaparegut. Va néixer una sola flor solitària. Porpra. Color de la mort. Crec que sempre m’he equivocat. I ara sento que Déu és més a prop que mai.
El sol era més fort que els altres dies, però encara surto. Vaig haver d’oblidar-me una mica de Déu. Potser si l’ignoro algun dia, em recordarà i deixarà de córrer com un boig després de qualsevol persona que no el busqui. El meu dolor és que no em miri, fins i tot abans que comenci a casa posar-se desordenat. I estic aquí ara sense saber on
vaja, ni puc treure el meu embolic. Qui sap si vaig cridar? Si prenc foc al meu propi cos? Algunes dones que m’encantaven plorarien, inclosa Diana, però on cabria Déu en la meva desesperació?
No! No té sentit quedar-se aquí, amagar-se així. Si
Déu decideixi segrestar-me, hauré de ser fort. Però, com sabré qui és si no el conec? Un dia la meva mare va dir que Déu era un gran ésser. Però si és tan gran, com no el puc veure? Estic més cec que mai. Més cec. Fins i tot crec que m’estic tornant boig … Em sento tan sol. Necessito veure gent! Ja ho sé, vaig al carrer! Caminaré una mica. Prendre una mica de sol en el meu repugnant cos de por.
Quan miro gent al carrer, sovint veig cares de felicitat. Han trobat Déu? O és al revés? Els vells captaires ploren a les portes de les esglésies. Volen un fulletó. Volen viure. Han trobat Déu? Volia que Déu no fugís de mi una sola vegada. No crec que només parli de mi. Jo parlaria d’aquests homes a les portes de les esglésies. Parlaria d’aquesta guerra entre homes que no s’acaba mai. I demanaria un amor que em fes oblidar tot això. Però el veig per la finestra de la casa corrent sense rumb durant molt de temps, buscant alguna cosa que crec que ni tan sols sap de què es tracta. Estem dos sols. Crec que vaig descobrir el seu secret perquè ara plora. Comença a ploure.

El sol s’ha acabat i el meu cos està embriagat de pluja. No en tinc més
por, perquè ja no estic sol, tinc la pluja i em trenca en milers de gotes que cauen a terra i deixen el meu rastre. Ara és més fàcil que em trobi. Vaig deixar les gotes pel camí. Em quedaré a aquella plaça de la cantonada i l’esperaré i espero que quan vingui ho agafi tot alhora i que aviat no em quedi res per perdre la por de perdre-ho tot. Esperaré assegut a la plaça. És llavors quan m’adono que Déu està més a prop que mai, perquè al carrer humit el cel apareix a terra. Segons la meva mare, els meus peus trepitjaven allà on Déu trepitja. Estic al seu territori i pot passar alguna cosa en qualsevol moment. No ho negaré, tinc molta por. Volia que algú em fes tan malament. Algú per estimar i sentir que mai no estic sol. Esperar aquest Déu, amb els braços oberts a la vida, amb algú que sóc jo d’una manera que encara desconec.
La pluja és agradable. Em vaig mullar el cos. Jo i una noia en aquesta mateixa plaça. Hi ha Déu? Per què tothom va fugir de la pluja i només ella no? Sembla que li agrada banyar-se així. O és Déu? Com que no pot sentir la pluja, perquè crec que no té pell, hi pot sentir almenys una vegada el que se sent pintar en un llenç a la vida real. La pluja pinta aquesta noia. Totes les gotes que hi cauen són multicolors. Crec que, de fet, Déu estava callat. Va deixar de córrer i ara pinta una de les seves obres mestres més boniques. Déu és el gran pintor.
Noia? Em vaig acostar.

Tinc por d’aquest home que s’acosta. Vaig pensar que era Déu, però no ho era, almenys pensava que no. Estava mullat i avergonyit. Però també ho era. I somriu. Vaig sentir que Déu estava en el seu somriure humit.
Digueu-ho.
I els dos van somriure una benvinguda rialla, que va escalfar tot el cos. I ella, estenent la mà cap a ell, va mirar el cel i va somriure (en aquest somriure hi cabien tots els darrers colors inventats pels poetes acrílics que dibuixen paraules immortalitzades enmig del caos). I entre tots dos hi havia un propòsit: viure en la ignorància del futur que va començar avui.
Tots dos saben que algú els hi va portar. Simplement no saben com … Ja no recorden la por i l’angoixa. Les mirades van equilibrar la pols del cosmos i van fer que el pensament no fallés mai més i fallés de nou. I allà es van quedar fins que el caos va engendrar la nit i tot es remuntava a com mai havia estat abans.

CREUAMENT

https://go.hotmart.com/U44749191Dhttps://go.hotmart.com/U44749191D?dp=1

GROSSING

https://go.hotmart.com/C44974415Khttps://go.hotmart.com/C44974415K?dp=1

ELS SEUS

https://go.hotmart.com/S45259445Fhttps://go.hotmart.com/S45259445F?dp=1

D’ELLS

https://go.hotmart.com/V45230745Bhttps://pay.hotmart.com/V45230745B

Deixe um comentário

Preencha os seus dados abaixo ou clique em um ícone para log in:

Logotipo do WordPress.com

Você está comentando utilizando sua conta WordPress.com. Sair /  Alterar )

Foto do Google

Você está comentando utilizando sua conta Google. Sair /  Alterar )

Imagem do Twitter

Você está comentando utilizando sua conta Twitter. Sair /  Alterar )

Foto do Facebook

Você está comentando utilizando sua conta Facebook. Sair /  Alterar )

Conectando a %s