Pershendetje


Më në fund, në pension pas më shumë se gjysmë shekulli pune duke punuar në fushën e arsimit. Gjatë gjithë kësaj kohe, duke u përpjekur të mësoj, të përmirësoj dhe të vazhdoj me ndryshimet e vazhdueshme dhe shumë të shpejta që mund të isha dëshmitare, në botën në të cilën jetoj, nga fillimi i viteve 70 deri në vitin 2020, kur u befasuam nga ardhja e virusit Corona dhe u detyruam të imponojnë tërheqjen nga shtëpia dhe distancën sociale. Meqenëse nuk ishim të përgatitur për këtë lajm të trishtuar, na duhej të improvizonim veprimet tona të përditshme. Një nga vështirësitë më të mëdha me të cilat po përballemi është mbajtja e kohës së mbushur. Ditët pushuan së paturi njëzet e katër orë për t’u bërë të pafund. Dhe kështu janë. Ata nuk mbarojnë kurrë. Ata u bashkuan me netët. Agimi dhe muzgu nuk janë më referenca për aktivitetet tona. Të mbyllur në shtëpi, ne duhet ta shfrytëzojmë më mirë kohën tonë dhe, shumë herë, e gjejmë veten në disa momente pa asgjë për të bërë. Kjo është kur ndihemi të frikësuar, të humbur, të pafuqishëm dhe disa prej nesh janë shtyrë në dëshpërim. Brenda shtëpive tona, ne ezauronim atë që duhej të bënim, dhomë për dhomë. Jashtë, ku ishim shpërqendruar dhe kaluam shumë nga koha jonë e papunë, gjëja e vogël e mallkuar duke na parë dhe duke na pritur. I pamëshirshëm dhe mizor. Më e keqja është se na vret. Sado të kujdesshëm që jemi, gjatë kësaj pandemie siguria dhe mbijetesa jonë nuk varet vetëm nga ne. Të gjithë të tjerët që jetojnë me ne në Planetin tonë Tokë, afër ose jo, të njohur apo jo, të njohur ose të panjohur, kushdo që, për çfarëdo arsye, sipërmarrje atje, bëhet përgjegjës për sigurinë tonë. Ose për të na bërë të ndotim. Ajo që është e sigurt është se në këtë vit të 2021 ne duhet të kuptojmë nevojën për të programuar veten për të zënë më mirë kohën tonë. Secili prej nesh duhet të bëjë pjesën e tij, kudo që të jetë, që të mbijetojmë. Duke shpresuar dhe duke iu lutur Zotit që ai të mos na lejojë të humbasim shpresën në zbulimin e vaksinave dhe ilaçeve që mund të eleminojnë këtë armik të rrezikshëm nga jeta jonë. Dhe le të bëhet kjo shpejt. Në ndërkohë, koha ime, në një masë të madhe, po i kushtohet asaj që më pëlqen më shumë të bëj: të lexoj shumë dhe të shkruaj shumë. Kështu që, për ata që kalojnë kohën e tyre si unë, unë po i vë të gjithë librat që shkruaj në dispozicion në platformën HotMart, përmes lidhjeve:

KALIM
https://go.hotmart.com/U44749191D
https://go.hotmart.com/U44749191D?dp=1

KALIM
https://go.hotmart.com/C44974415K
https://go.hotmart.com/C44974415K?dp=1

TYRE
https://go.hotmart.com/S45259445F
https://go.hotmart.com/S45259445F?dp=1

PREJ TYRE
https://go.hotmart.com/V45230745B
https://pay.hotmart.com/V45230745B

OPERACIONI I VEPRIMIT
https://go.hotmart.com/I45282236I
https://pay.hotmart.com/I45282236I

OPERACIONI I VEPRIMIT
https://go.hotmart.com/T45282779J
https://go.hotmart.com/T45282779J?dp=1

KONSENSORI – Një Utopi Poetike
https://go.hotmart.com/W45479018G
https://go.hotmart.com/W45479018G?dp=1

KONSENSORI – Një Utopi Poetike
https://go.hotmart.com/L45498174M
https://pay.hotmart.com/L45498174M

E TYRE (trillimet erotike të kujtimeve të tyre seksuale)
https://go.hotmart.com/E45331045P
https://go.hotmart.com/E45331045P?dp=1

NGA ATA (trillime erotike e kujtimeve seksuale prej tyre)
https://go.hotmart.com/M45318843L
https://go.hotmart.com/M45318843L?dp=1

CRUCE
https://go.hotmart.com/N45907540J
https://go.hotmart.com/N45907540J?dp=1

Kjo është mënyra që unë gjeta të përpiqem të ndihmoj ata që, si unë, duhet të zënë kohën që kanë dhe të vendosen në kujdesin e tyre për të vazhduar mbijetesën.
Unë i përqafoj të gjithë dhe i lutem Atit në çdo kohë që ai të mos na zhvetojë, të na mbrojë dhe të na ruajë.
José Araujo de Souza

Deixe um comentário

Preencha os seus dados abaixo ou clique em um ícone para log in:

Logotipo do WordPress.com

Você está comentando utilizando sua conta WordPress.com. Sair /  Alterar )

Foto do Google

Você está comentando utilizando sua conta Google. Sair /  Alterar )

Imagem do Twitter

Você está comentando utilizando sua conta Twitter. Sair /  Alterar )

Foto do Facebook

Você está comentando utilizando sua conta Facebook. Sair /  Alterar )

Conectando a %s