20 POEZI TREGUESI – 5


Solomon Rovedo
5

“Mi propia canción dashnor”.
Gabriela Mistral

Këndi i tërë

Ky kënd i pjekur duke kënduar,
Të kënduarit që nuk kalbet kurrë.
Këngëtari dhe kënga rriten
Ndërsa qielli zhduket.

Qoshe e plotë

Qoshe e lënduar, kënd i çmendur,
Këngë që dhemb dhe copëtohet.
Shkëlqejeni ngjyrën, shkëlqeni njollën
Dhe skuqja e gjakut përparon.

Këndi i brendshëm

Ky cep i zhveshur, cep,
Këndim afonik dhe i tërbuar,
Duke folur me zë të lartë,
Këndoj që tashmë jam duke halucinuar.

Këndi i pasagjerit
Ky kënd i harruar brazilian,
Këndi i oborrit dhe faltore,
Duke kënduar vetëm ose me kor,
Por është e gjithë kënga ime.
(Amaricanto)

Pershendetje
Unë po e vë librin tim Crossing të disponueshëm për shitje në lidhjet:
https://go.hotmart.com/C44974415K
https://go.hotmart.com/C44974415K?dp=1
Unë llogaris në qasjen tuaj, blerjen tuaj dhe zbulimin tuaj.
Mirënjohës
Përqafime
José Araujo de Souza

Deixe um comentário

Preencha os seus dados abaixo ou clique em um ícone para log in:

Logotipo do WordPress.com

Você está comentando utilizando sua conta WordPress.com. Sair /  Alterar )

Foto do Google

Você está comentando utilizando sua conta Google. Sair /  Alterar )

Imagem do Twitter

Você está comentando utilizando sua conta Twitter. Sair /  Alterar )

Foto do Facebook

Você está comentando utilizando sua conta Facebook. Sair /  Alterar )

Conectando a %s