Duif en mis


Raul Pompéia
Ek wil ‘n ryk bruidegom hê … Laat hy nie mooi wees nie! … Ek is al mooi … Ek wil ‘n bruidegom hê van goud, van goud soos die kalf. Ek hou van alles wat goud is: die juwele, die muntstukke en die mosaïek kalf. As ek slaap, drome waterval oor goue watervalle oor my lyf … Die auroras is vir my mooi, want dit het goue diadems. Die berg is oor die algemeen geliefd vanweë sy voldoende en groen blare, wat dit bedek; Ek hou van die berg, want ek voel die dik goue aar binne die granietkors. Daar is diegene wat die gooi van die stroom liefhet en van die klippies af val; Ek vind die stroompie net mooi as goudriet oor die sand van die bed rol … Met goud word heerskappy gemaak en die troon saamgevoeg. Die Romeinse keisers het die figure self in goud laat kerf …

Die sonstrale is goudkleurig.

In elk geval, ek sal deur goud gewen word … Die skoonheid het die eer om die wonderlike metaal werd te wees en daarvoor te kan ruil.

Die vrou wat haar deur goud laat wen, word ‘n wenner; die swakheid van skoonheid word oorgedra in die almag van metaal … Van watter nut sou ander vroue, skoonheid, as skoonheid nie goud in die lewensmark was nie en as goud nie die pragtige pienk van ons vlees meer sou eis nie? fyn verbetering ?! … Mans oorheers deur materie, wat goud is, ons oorheers deur die ideaal, wat verleiding is. Die alliansie van die twee domeine maak die domein oppermagtig … Dit is die waarheid. Ek wil dus ‘n ryk bruidegom hê. ‘N Goue bruidegom; soliede goud soos die kalf van die ou testament … ek behoort aan wie dit gee! … Die vulgêre skelm se sleng noem dat hy homself verkoop …

Ek verkoop myself!

Ek was verskrik. En sy het gesê dat die briljante katastrofe van godslastering met die sagte lippe, wat ek vermoed het, gemaak het vir die lieflike geruis van die heilige vertroue van deug en liefde …

Hoe afgryslik was die geelgoue ruspe wat tussen die rose van die mond uitgekom het!
………………………………………….. ……………

Voor ons, in die tuin, het ‘n groot hoeveelheid mis in ‘n hoek opgehoop.

Op die mis draai ‘n wit duif met pragtige bloedvoete en bloedige snawel die besmette heuwel met haar naels en soek kos …

Dit het my die toevallige gevoel laat voel.

Deixe um comentário

Preencha os seus dados abaixo ou clique em um ícone para log in:

Logotipo do WordPress.com

Você está comentando utilizando sua conta WordPress.com. Sair /  Alterar )

Foto do Google

Você está comentando utilizando sua conta Google. Sair /  Alterar )

Imagem do Twitter

Você está comentando utilizando sua conta Twitter. Sair /  Alterar )

Foto do Facebook

Você está comentando utilizando sua conta Facebook. Sair /  Alterar )

Conectando a %s